понеділок, 2 грудня 2013 р.

Свято Миколая у Львівській Школі Монтессорі

19 грудня 2013 року  11.00-12.00 відбудеться свято для дітей, учнів, батьків Школи
У програмі - несподіванки та приємні зустрічі!!!

  • Учнів Школи запрошуємо відвідати заняття у четвер та разом зі своєю групою прийти на свято.
  • Якщо Ваша група не займається у четвер - поцікавтеся чи є заняття, які можете відвідати та в рамках заняття побувати на Святі Миколая
  • Усім, хто хоче завітати лише на свято - телефонуйте - довідайтеся про умови!

довідки та запис телефоном:
+380322450462
+380988730697


Довідки:
блог http://voyavi-school.blogspot.com/
соціальні мережі https://www.facebook.com/LvivMontessoriSchool
вулиця Квітки-Основяненка, 9, Львів 


    Святий Миколай народився приблизно 270 року в місті Патарі, яке знаходиться на території сучасної Туреччини. Зростав у заможній родині, був єдиною дитиною в сім'ї. Батьки дбайливо виховували його у християнському дусі, а дядько, який був єпископом, подбав про те, щоб Миколай отримав хорошу освіту. Згодом Миколай прийняв свячення з рук  свого дядька і став єпископом Мир Ликійських. З юних літ Миколай піклувався про бідних і нужденних. Він не чекав, доки в нього попросять допомоги, але сам шукав потребуючих, щоб їм допомогти і часто робив це таємно. На початку ІV століття, під час гонінь християн імператором Діоклетіаном та Максиміліаном, святий Миколай продовжував проповідувати Христа і був ув`язнений за це на деякий час.
    Помер Святий Миколай близько 345 року і був похований в соборній церкві міста Мири. В 1087 році його мощі були перенесені до італійського міста Бар, де знаходяться і понині. Сьогодні Святого Миколая вважають покровителем дітей, студентів, моряків та всіх подорожуючих.
    В українських сім'ях є традицією, в ніч з 18 на 19 грудня, ставити під подушку подаруночки та солодощі для дітей, зазначаючи, що це Святий Миколай обдаровує діток за те, що вони були чемними і робили добро. Часто дітки попередньо пишуть листи до Святителя, розповідають про рідних та про себе: якими вони були слухняними, що хорошого зробили за цілий рік і що хотіли б отримати в подарунок. В багатьох родинах в цей день дорослі також можуть знайти під своєю подушкою який-небудь подаруночок від нього.

Немає коментарів:

Дописати коментар